ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ

Από το 1928 μέχρι σήμερα το ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ παραμένει πιστό στην παράδοση της αυθεντικής σοκολάτας, της υψηλής γεύσης και των αγνών υλικών. Η εμμονή στην ποιότητα, τα ελληνικά προϊόντα, τα ανθρώπινα χέρια, τη φρέσκια παραγωγή, τις νέες ιδέες ανέδειξαν εσάς και εμάς σε θεματοφύλακες της ιστορίας του. Τίποτα όμως δεν θα γινόταν χωρίς την εμπιστοσύνη σας στο όνομά μας. Σας ευχαριστούμε και σας προσκαλούμε σε μιά περιπλάνηση στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αυθεντικής σοκολάτας και τα γευστικά ταξίδια που κλέινει μέσα του κάθε σοκολατάκι μας.

blank

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Θα την αισθανθείτε μπαίνοντας στα καταστήματα μας. Θα τη διαβάσετε στο χαμόγελο της πεπειραμένης πωλήτριας. Θα τη θαυμάσετε στην υπέροχη συσκευασία …και θα σας συνεπάρει με το πρώτο δάγκωμα.
Οι δημιουργίες του ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ βρίσκονται στην υπηρεσία της υψηλής ποιότητας, της αισθητικής, της μακρόχρονης παράδοσης, της χειροποίητης και της ημερησίας παραγωγής.
Κάθε σοκολατάκι είναι φρεσκότατο, φτιαγμένο από τα αγνότερα και καλύτερα ελληνικά προϊόντα, μοναδικό σε γεύση (οι συνταγές είναι μυστικές) και αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας του ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ.

blankΤο μυστικό της επιτυχίας μιας επιχείρησης που νικάει το χρόνο, δεν είναι μόνον η άφθαστη ποιότητα και γεύση. Είναι φυσικά η οικογενειακή παράδοση. Ο Θωμάς Μπιτσόπουλος (4η γενιά) μαζί με τον Γεώργιο Μπιτσόπουλο γράφουν σήμερα τη νεώτερη ιστορία του ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ. Ο Γεώργιος Μπιτσόπουλος παρέλαβε τη σκυτάλη από τη μητέρα του Τούλα Μπιτσοπούλου.

blankΌλα ξεκίνησαν όταν ο παππούς του Παναγιώτης Καρράς ήρθε το 1928 από το Βασιλικό Πωγωνίου της Ηπείρου στην Αθήνα, για να επενδύσει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο σ᾽ένα σοκολατένιο όνειρο.

Στον αριθμό 2 της οδού Βουκουρεστίου δίπλα στο καφενείο του Ζαχαράτου, το ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ θριάμβευσε, έγινε το σήμα κατατεθέν των bon-viveurs, έδωσε το δυναμικό ελληνικό παρόν στη διεθνή αριστοκρατία της σοκολάτας και άνοιξε νέους δρόμους γεύσης, ποιότητας κι έμπνευσης στη ζαχαροπλαστική.

Το Φεβρουάριο του 1939 ήρθε και η επίσημη αναγνώριση.  Το ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Βιομηχανική και Ειδική Έκθεση Ζαχαροπλαστικής της Άθήνας.

blankΤο 1960 η πρώτη ελληνική confiserie μετακόμισε στον αριθμό 6 της οδού Βουκουρεστίου, απέναντι από το κινηματοθέατρο Παλλάς.
Η Μαρία Κάλλας προμηθευόταν ανελλιπώς το αγαπημένο της κουτί με γροθιές από φιστίκια, η Τζάκι Κέννεντυ προτιμούσε λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο και βανίλια, και η Γκρέις Κέλλυ φιστίκια καραμελέ, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία.
Η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, προτιμάει τα φυλλαράκια μέντας και δεν ξέχνα να επισκευθεί το ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ κάθε φορά που βρίσκεται στην χώρα μας.

Από το 1983 στο σοκολατένιο χάρτη έχει προστεθεί το κατάστημα της Κηφισιάς που τροφοδοτεί καθημερινά τα βόρεια προάστια με γλυκά ῾της ημέρας῾ χάρη στη προσωπική φροντίδα της Δέσποινας Μπιτσοπούλου, συζύγου του ιδιοκτήτη.

blankΤο 1994 το κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, μεταφέρθηκε στον αριθμό 9 της οδού Καραγεώργη Σερβίας, σ᾽ένα πολυτελή χώρο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Ρίζο.

Το 2010 έρχεται το νέο μας κατάστημα, ηλεκτρονικό μέσω διαδικτύου αυτή την φορά. Με το e-shop έχουμε την δυνατότητα να συνδυάζουμε τις παραδοσιακές αξίες με την σύγχρονη πραγματικότητα.

Το 2012 το κατάστημα του Συντάγματος μεταφέρεται στην οδό Βουλής 7, σε μεγαλύτερο χώρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

blank
Οι παραδοσιακές αξίες, το μεράκι και η πίστη στη παράδοση του Γιώργου Μπιτσόπουλου, της συζύγου του και του μεγαλύτερου υιού τους συνεχίζουν σήμερα με συνέπεια και επιτυχία τη φιλοσοφία του παππού.

Οι γεύσεις του ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ, παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.

Η πίστη στις συνταγές του παππού είναι ιερή. Ένας κόκκος ζάχαρης παραπάνω ή μία σταγόνα τσέρι λιγότερη μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία της γεύσης. Τα μυστικά των αναλογιών και των αναμίξεων παραδίδονται από γενιά σε γενιά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τεχνικές έγχυσης του γλυκού. Χάρη στον ανθρώπινο παράγοντα, κάθε σοκολατάκι είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο. Οι μηχανές δεν κατάφεραν να αντικαταστήσουν τη δημιουργία των χεριών. Προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδιαίτερες γεύσεις του ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ απαιτούν την ψυχή και το πνεύμα του παρασκευαστή. Αλλιώς δεν θα ήταν τόσο ιδιαίτερες.

Τα ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ αριστουργήματα του ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες χορδές του ουρανίσκου χάρη στα επίλεκτα ελληνικά προϊόντα που περιέχουν. Με την ακρίβεια φανατικού οινοποιού που διαλέγει ρόγα προς ρόγα το σταφύλι, οι ζαχαροπλάστες μας διαλέγουν ένα ένα τα δαμάσκηνα Σκοπέλου, τα φιστίκια Αιγίνης, τα κάστανα Πηλίου, τα βύσσινα Τριπόλεως. Εμπιστεύονται τα ελληνικά προϊόντα όχι μόνο κατά παράδοση, αλλά κυρίως με τη βεβαιότητα ότι είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Και αισθάνονται τυχεροί που βρίσκονται στην Ελλάδα και μπορούν να δημιουργούν με τέτοια απαράμιλλα υλικά.
Τυχεροί και όσοι απολαμβάνουν τις δημιουργίες του.

  •  

    Παναγιώτης και Όλγα Καρρά

    Ο Παναγιώτης Καρράς ήρθε το 1928 από το Βασιλικό Πωγωνίου της Ηπείρου στην Αθήνα, για να επενδύσει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο σ᾽ ένα σοκολατένιο όνειρο. Στον αριθμό 2 της οδού Βουκουρεστίου το ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ θριάμβευσε. Έδωσε το δυναμικό ελληνικό παρόν στη διεθνή αριστοκρατία της σοκολάτας και άνοιξε νέους δρόμους γεύσης, ποιότητας και έμπνευσης στη ζαχαροπλαστική.

  • Τούλα Μπιτσοπούλου

    Η Τούλα Μπιτσοπούλου παρέλαβε την σκυτάλη από τον πατέρα της. Η παράδοση και η φιλοσοφία πέρασε στην επόμενη γενιά και το ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ πέρασε σε μια νέα εποχή με το δεύτερο κατάστημα στην Κηφισιά. Η προσωπική φροντίδα της οικογένειας Μπιτσοπούλου αναδεικνύει τα σοκολατάκια-κοσμήματα του ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ σε ένα γευστικό παραλήρημα.

     

  •  

    Γιώργος και Δέσποινα Μπιτσοπούλου

    Με την προσωπική φροντίδα του Γιώργου και της Δέσποινας Μπιτσοπούλου το εργαστήριο του «ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ» μετακόμισε στην οδό Ισαύρων. Ο Γιώργος Μπιτσόπουλος επέλεξε να εργάζεται στο πατρικό του σπίτι το οποίο αναπαλαίωσε και προσάρμοσε στις ανάγκες του εργαστηρίου και των γραφείων του. Παράλληλα η σοκολάτένια καρδιά του κέντρου της Αθήνας χτυπάει από το 1994 στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 9, στο Σύνταγμα.

  • Θωμάς και Περικλής Μπιτσόπουλος

    Η τέταρτη γενιά ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ γράφει τη δική της ιστορία. Η γκάμα των προϊόντων διευρύνεται διατηρώντας τις παραδοσιακές αξίες. Η χειροποίητη παραγωγή και τα αγνά υλικά θριαμβεύουν. Το 2010 έρχεται το τρίτο κατάστημα, ηλεκτρονικό μέσω διαδικτύου αυτή τη φορά. Ένα κομβικό σημείο ανάμεσα στις παραδοσιακές αξίες και την σύγχρονη πραγματικότητα.

     

  •  

    Λενιώ και Δέσποινα Μπιτσοπούλου

    Η πέμπτη γενιά είναι εδώ και μεγαλώνει μέσα στην παράδοση της αυθεντικής σοκολάτας. Ελπίζουμε να συνεχίσουν το σοκολατένιο όνειρο που ξεκίνησε ο ιδρυτής του Αριστοκρατικόν, Παναγιώτης Καρράς.